Mijn naam is Daniëlle van der Meulen. Ik ben 39 jaar, getrouwd en heb 3 kinderen. In 2003 ben ik afgestudeerd als HBO-Verpleegkundige, en heb de afgelopen jaren binnen verschillende werkvelden als verpleegkundige gewerkt. Naast mijn werk als Orthomoleculair Therapeut ben ik momenteel ook nog werkzaam als Wijkverpleegkundige.

2016

De reden dat ik Orthomoleculaire Therapie ben gaan studeren gaat terug naar het jaar 2016. Ik heb jaren lang met diverse, vage en soms heftige klachten rondgelopen. In 2016 is na onderzoek de diagnose ms bij mij geconstateerd, waardoor veel puzzelstukjes op z’n plek vielen. Het was voor mij meteen duidelijk dat ik niet passief aan de zware medicatie wilde gaan.

Vanaf dat moment is mijn interesse in ziekte en gezondheid gaan groeien. Vragen als: “Hoe ontstaan ziektes?” en “Waarom raakt een lichaam uit balans?“ en belangrijker nog: “Hoe kunnen we dit weer op een natuurlijke manier gaan herstellen?” hielden me erg bezig.

Ik ben me gaan verdiepen in het zelf herstellend vermogen van het lichaam en de kracht van voeding en leefstijl. Mijn fascinatie voor het zoeken naar de oorzaak was vele malen groter geworden dan het bestrijden van alleen maar de symptomen. Symptomen zijn nooit het echte probleem, maar zeggen iets over de oorzaak van de klacht.

Ik was zelf al op verschillende manieren met voeding en leefstijl bezig, en heb veel geprobeerd. Maar ik miste de goed onderbouwde wetenschap achter het geheel. Dit heeft me er toe doen besluiten om Orthomoleculaire Therapie te gaan studeren aan de Natura Foundation.

Fascinatie

Ons lichaam heeft een prachtig zelf herstellend vermogen, maar dat kan alleen z’n werk doen als we het gaan geven wat het nodig heeft. Door deze kennis op mijzelf toe te passen ervaar ik nauwelijks klachten meer m.b.t. mijn ms, en zijn de allergieën waar ik last van had nagenoeg verdwenen. Daarnaast ben ik mij veel fitter gaan voelen, zijn mijn hoofdpijn klachten enorm verminderd en ben ik veel afgevallen.

Ik heb dus zelf mogen ervaren, hoe groot de impact is wanneer je de kracht van voeding en leefstijl gaat toepassen op jezelf. Ik kijk er naar uit om jou in je proces te begeleiden en samen te kijken naar de juiste hulp die bij jouw situatie past. Op zoek te gaan naar de echte oorzaak van jouw klachten, en vanuit daar ook weer te gaan werken aan herstel, zodat je weer de beste versie van jezelf mag gaan worden!